Turkse eieren

Turkse eieren zijn gepocheerde eieren op knoflookyoghurt, bedruppeld met gekruide boter. Bedoeld als ontbijt, maar samen met een salade of samen met wat tapas / mezze zeker ook prima te eten als avondmaal. In ieder geval... Ik had het nog nooit gegeten, maar zal dat in de toekomst vast vaker doen! Zo lekker!!!



Dit heb je nodig:
(voor 1 portie)

150 g Turkse of Griekse yoghurt
1/2 teentje knoflook
1 eetlepel verse fijngeknipte dille
1 eetlepel olijfolie
peper en zout
1,5 eetlepel gezouten boter
1/4 theelepel paprikapoeder
1 of 2 verse eieren, naargelang hoeveel honger je hebt
1 eetlepel verse peterselie
2 pitabroodjes

Pel en versnipper de knoflook.
Meng de yoghurt met de knoflook, de dille, de olijfolie en wat peper en zout. Schep de knoflookyoghurt in een diep bord en laat bij kamertemperatuur staan.

Smelt de boter in een pannetje en roer het paprikapoeder erdoorheen. Laat op een heel laag vuurtje staan.

Pocheer de eitjes. Breng daarvoor een flinke hoeveelheid water aan de kook in een kookpotje. Haal de pot van het vuur vanaf dat het water kookt. Breek het ei (of de eieren 1 voor 1) in het water en laat een drietal minuten garen. Neem met een schuimspaan uit het water en laat even uitlekken op keukenpapier.


Leg het ei / de eieren op de knoflookyoghurt en bedruppel met de paprikaboter. Bestrooi het gerechtje met peterselie en serveer met de pitabroodjes. Smullen!


(gebaseerd op een recept uit het maandblad Foodies)

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts