Hummus met pittig lamsgehakt en pistachenootjes

Ook dit aten we als onderdeel van onze tapas-maaltijd (samen met deze artisjokdip, deze pitabrood-driehoekjes en wat groentjes, olijven, parmaham, fetakaas, ...) en ook dit gerechtje was heel erg lekker!!


Dit heb je nodig:
(als tapa voor 4 personen)

400 g hummus natuur
150 g lamsgehakt
1 teentje knoflook
1 kleine ui
1 bosje verse peterselie
60 g pistachenootjes
1/2 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel paprikapoeder
een snuifje kaneel
peper en zout

Pel de ui en snijd hem in dunne reepjes.
Verhit een beetje olijfolie in een kleine pan en fruit de ui hierin ongeveer 1 minuut. Voeg dan een scheutje water toe en laat op een zacht vuur enkele minuten garen. Zet de pan opzij.

Pel en plet of versnipper de knoflook. Verhit wat olijfolie in een andere pan. Voeg alle kruiden toe (komijn, chilipoeder, paprikapoeder, kaneel, peper en zout) en bak ze een minuutje al roerend.

Voeg vervolgens het lamsgehakt toe en roerbak het gaar in de kruiden.


Rooster de pistachenoten in een pannetje zonder vetstof.

Doe de hummus in een schaal, leg er het gehakt bovenop, vervolgens de uireepjes en werk af met de pistaches en de (gehakte) peterselie.

Smakelijk!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts