Browniekoekjes met kokosbloesemsuiker (en met een beetje zeezout, mmm!)

Chocolade en (een beetje) zout: een heerlijke combinatie vind ik! De chocoladesmaak komt zo nog beter tot zijn recht. Opgelet: deze koekjes zijn super verslavend! Je bent gewaarschuwd...


Dit heb je nodig:
(voor een 20-tal koeken)

200 g pure chocolade
60 g ongezouten boter
2 eieren
120 g kokosbloesemsuiker (wij vonden dit bij de biologische producten bij Carrefour)
1 theelepel vanille-extract
80 g bloem
1 theelepel bakpoeder
een snuifje zout
60 g pure chocoladedruppels
grof zeezout voor de afwerking

Smelt de chocolade samen met de boter. Dit kan in de magnetron of au bain marie.

Mix ondertussen de eieren samen met de kokosbloesemsuiker en het vanille-extract tot het geheel redelijk luchtig is. (ongeveer 3 minuten)
Laat de gesmolten chocolade een beetje afkoelen en mix deze erdoor.

Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en een snuifje zout. Voeg dit bij het chocoladebeslag en schep ook de chocoladedruppels erdoor.



Laat het beslag zo'n 30 minuten rusten zodat het wat minder lopend wordt.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schep met behulp van een ijsschep hoopjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg ze ver genoeg uit elkaar. Ik bakte de koekjes in twee keer. (2 bakplaten vol)

Bak de koekjes zo'n 10 minuten in de voorverwarmde oven. Houd de koekjes goed in het oog want ze zijn echt snel klaar. Bij mijn oven volstonden 8 minuten al.

Laat de koeken afkoelen en bestrooi ze net voor je ze eet met wat grof zeezout. Zo lekker!


(recept uit Libelle Lekker)



Reacties

Populaire posts