Gestoofde aardbeien met ricotta, honing en rozemarijn

Aardbeien, ricotta en honing? Prima in combinatie met warm weer! Bovendien sta je om dit dessertje te maken slechts enkele minuten in de keuken... ideaal! O ja, en ook suuuuuuuperlekker!!!

Dit heb je nodig:
(voor 4 kleine schaaltjes of voor 2 grotere porties)

10-tal aardbeien
200 g ricotta
3 à 4 takjes verse rozemarijn
2 à 3 eetlepels vloeibare honing


Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes. Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de blaadjes gedurende 1 minuut zodat ze lekker krokant worden. Haal ze uit de pan en laat ze even uitlekken op keukenpapier. Houd de pan nog bij.

Verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in kwartjes. Stoof de aardbeien ongeveer 2 minuten in de olijfolie. Voeg eventueel nog een beetje olie toe.

Meng ondertussen de ricotta met de honing en verdeel deze over de schaaltjes/glaasjes. Lepel de aardbeien en het vrijgekomen sap eroverheen en werk af met de krokante rozemarijnblaadjes. Zo eenvoudig, zo lekker!


(recept van Pascale Naessens uit Libelle Lekker)


Reacties

Populaire posts