Boterkoek met amandelschaafsel

Een super simpel recept met een heel lekker resultaat ... zo heb ik het graag! Met de hoeveelheid boter, room en suiker die je gebruikt, kan je hier niet spreken over een 'lichte' cake (+/- 210 kcal / stuk), maar daar trekken we ons even niets van aan, toch? Smullen maar!


Dit heb je nodig:
(voor +/- 24 stukken)

250 g bloem
16 g bakpoeder
300 g suiker
3 eieren
200 ml room (vetgehalte 30%)
200 g  ongezouten (room)boter
100 g amandelschaafsel

Verwarm de oven voor op 180°C.

Klop de bloem, het bakpoeder, 200 suiker (opgelet, dit is niet al de suiker!), de eieren en de room tot een glad deeg. Dit kan met behulp van een mixer of keukenmachine, maar ook gewoon met de hand met een klopper lukt het prima.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg er overheen. Bak 20 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.

Laat de oven nog even aan staan, wanneer je de koek er uit haalt. Je hebt hem nog nodig.


 

Smelt de boter (in de magnetron of al roerend in een pannetje op het vuur) en bedruppel deze over de koek. Bestrooi hem vervolgens met amandelschaafsel en de resterende 100 g suiker. Bak nog 3 tot 5 minuten verder op 180°C en laat afkoelen. Snijd in stukken. Smakelijk!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts