Mexicaanse plaattaart

 Nee hoor, ik post niet nog enkel hondenkoekjes vanaf nu! (al kan het zijn dat er nog wel eens voorbijkomen) Dit gerechtje kwam hier afgelopen week op tafel en wat hebben we ervan genoten! Wij zijn sowieso redelijk fan van de Mexicaanse keuken, dus we gingen er op voorhand al wel van uit dat we deze plaattaart lekker zouden vinden. Wel, ze oversteeg dan ook nog eens onze verwachtingen. Heel lekker!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 grote kipfilet
1 kippenbouillonblokje
2 lente-uitjes
2 eetlepels verse koriander (of een ander kruid als je niet graag koriander lust ... hier werd het bieslook)
120 g kerstomaten
1 rol bladerdeeg (rechthoekig als je een traditionele plaattaart wil)
100 g fajita-saus (of Mexicaanse salsa)
80 g maïs, blik
30 g geraspte kaas
1 rijpe avocado
2 eetlepels zure room
peper en zout

Breng 500 ml water aan de kook en los het bouillonblokje hierin op. Pocheer de kipfilet 5 minuten in de bouillon en trek hem dan met behulp van twee vorken in stukjes.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de kerstomaten doorheen.

Leg het bladerdeeg samen met het bakpapier rechtstreeks op de bakplaat en plooi de randen 1 cm naar binnen. Prik veelvuldig in de bodem met een vork.
Smeer de fajita-saus over het bladerdeeg en verdeel er de kip, de tomaten en de maïs over. Bestrooi met de geraspte kaas en bak 20 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven.


 

Snijd de avocado in de lengte doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees samen met de schil in plakjes en verwijder daarna de schil.
Snijd de lente-uitjes in ringen en hak/knip de koriander fijn.

Haal de plaattaart uit de oven en schik de avocado erop. Verdeel tenslotte de lente-ui en de koriander erover en schep er wat zure room over. Bestrooi desgewenst met wat peper en zout. Smakelijk!


(recept uit Carrefour Food Magazine, België)

Reacties

Populaire posts