Nachoschotel met tomatenblokjes, kidneybonen, maïs, gehakt en cheddar (en supersnelle guacamole!)

Terwijl onze oudste afgelopen week deze hartige pannenkoeken op Griekse wijze maakte, ging de zoon voor een nachoschotel. Heel gemakkelijk te maken (geen groentjes snijden want allemaal uit blik) en echt superlekkere 'comfortfood'! Mmm!!

De oorspronkelijke hoeveelheden van dit recept waren voor een aperitief-schotel, maar zoonlief maakte er een hoofdgerecht van en gaf er ook nog een stuk stokbrood bij. Ik vermeld hieronder beide hoeveelheden. De werkwijze is identiek.


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 teentje knoflook
250 g gemengd gehakt / 400 g als hoofdgerecht
1 theelepel paprikapoeder
een snuif cayennepeper
500 g tomatenblokjes uit blik
4 eetlepels kidneybonen uit blik / 360 g als hoofdgerecht
4 eetlepels maïs uit blik / 150 g als hoofdgerecht
1 zakje tortillachips natuur
4 eetlepels geraspte cheddar / meer (naar smaak) als hoofdgerecht
een handvol verse peterselie
200 g zure room
1 avocado
1 eetlepel wittewijnazijn (of andere azijn)
peper en zout

Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Pel en pers de knoflook.
Verhit een scheutje olie in een grote pan en fruit de knoflook een halve minuut.
Voeg het gehakt toe, kruid met peper, zout, 1 theelepel paprikapoeder en een snuif cayennepeper. Rul het en bak het gaar.

Voeg de tomatenblokjes toe.
Spoel de bonen onder stromend water en laat ze uitlekken in een zeef of vergiet. Voeg toe.
Laat ook de maïs uitlekken. Voeg toe.
Schep alles door elkaar en laat op een laag vuur sudderen voor enkele minuten.


Leg wat tortillachips in een ovenschaal en schep het gehakt-groentenmengsel er overheen.
Bestrooi met de cheddar.


Zet 10 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de snelle guacamole.
Snijd daarvoor de avocado in de lengte door, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Prak dat met behulp van een vork fijn. Schep het in een schaaltje, kruid met peper en zout en roer de azijn erdoor.


Bestrooi de nachoschotel met de peterselie, met nog meer nachochips en serveer met de guacamole en de zure room. Njammie!


(recept uit Carrefour Food Magazine)

Reacties

Populaire posts