Hartige pannenkoeken op Griekse wijze (VEGGIE)

Afgelopen week kookten mijn kinderen (inmiddels 16 en 18 jaar) allebei een avond. Ze zullen dat vanaf nu vaker doen in de vakantie. (joepie!) De oudste is vegetariër en ze koos dus voor een gerechtje zonder vlees of vis. Of het lekker was? Jaaaaa, meer zelfs, het was heerlijk!!

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

2 kleine courgettes
4 tomaten
1 kleine aubergine
2 kleine paprika's
1 ui
1 teentje knoflook
2 theelepels sesamzaad (wij hadden nog pijnboompitten en namen die)
150 g bloem
250 ml melk
3 eieren
2 theelepels gedroogde provençaalse kruiden
150 g feta
peper en zout


Snijd alle groenten - courgettes, tomaten, aubergine en paprika's - in blokjes. (en verwijder eerst de zaadlijsten uit de paprika's) De tomaten moeten apart gehouden worden; de rest mag bij elkaar.

Schil en versnipper de ui en de knoflook.

Rooster het sesamzaad (of de pijnboompitten) kort in een pan zonder vetstof en zet opzij.

Roer de bloem, de melk, de eieren en een snuifje zout door elkaar in een mengkom en zet opzij.


Verhit wat olijfolie in een grote, diepe pan en bak hierin de ui met de knoflook. Voeg na een minuut de courgette, de aubergine en de paprika toe. Bak 10 minuten op middelhoog vuur en schep regelmatig door elkaar.

Meng dan de tomaten en de kruiden erdoor en laat nog 5 minuten op het vuur staan. Breng op smaak met peper en zout. Brokkel de feta eroverheen met je handen.


Verhit een klein scheutje olie in een pan met antiaanbaklaag en verdeel de olie goed over de bodem van de pan. Bak uit het beslag 4 tot 6 pannenkoeken. (leg ze samen even op een bord en houd ze warm door er aluminiumfolie over te leggen)

Vul ze met de groenten en bestrooi met de sesam/pijnboompitten. Serveer de overschot van de groenten erbij.

Lekker!


(recept uit Koken & Genieten, mei 2010)

Reacties

Populaire posts