Homemade fishsticks, spinaziepuree en zelfgemaakte tartaarsaus
Fishsticks smaken meestal bij jong en oud. En het is makkelijk om ze gewoon uit de diepvriezer te halen, toch? Maar eigenlijk zijn ze ook heel eenvoudig zelf te maken. En bovendien zijn ze dan ook nog eens extra lekker! Samen met lekkere spinaziepuree en tartaarsaus een heerlijk gerechtje! Waar wacht je nog op?
Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)
4 witte visfilets (vis naar keuze - koolvis of kabeljauw is klassiek voor fishsticks)
800 g zachtkokende aardappelen
400 g verse spinazie
150 ml melk
2 eieren
120 g panko (Japans paneermeel)
120 g bloem
3 eetlepels ongezouten boter
peper en zout
voor de tartaarsaus:
2 theelepels kappertjes
1 rode ui
1 teentje knoflook
4 takjes verse dille
4 takjes verse peterselie
4 eetlepels mayonaise
(eventueel enkele schepjes Griekse yoghurt)
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
Neem 3 kommetjes: eentje met daarin de bloem, eentje met losgeklopte eieren en eentje met de panko.
Snijd de visfilets in repen en kruid deze met peper en zout. Wentel ze één voor één door de bloem, dan door de eieren en ten slotte door de panko. Zet even in de koelkast.
Nu de tartaarsaus...
Pel en versnipper de knoflook en de rode ui.
Hak de kappertjes, de peterselie en de dille fijn.
Meng de knoflook, de ui, de kappertjes en de fijngehakte kruiden onder de mayonaise en voeg desgewenst nog wat Griekse yoghurt toe.
(voor 4 personen)
4 witte visfilets (vis naar keuze - koolvis of kabeljauw is klassiek voor fishsticks)
800 g zachtkokende aardappelen
400 g verse spinazie
150 ml melk
2 eieren
120 g panko (Japans paneermeel)
120 g bloem
3 eetlepels ongezouten boter
peper en zout
voor de tartaarsaus:
2 theelepels kappertjes
1 rode ui
1 teentje knoflook
4 takjes verse dille
4 takjes verse peterselie
4 eetlepels mayonaise
(eventueel enkele schepjes Griekse yoghurt)
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
Neem 3 kommetjes: eentje met daarin de bloem, eentje met losgeklopte eieren en eentje met de panko.
Snijd de visfilets in repen en kruid deze met peper en zout. Wentel ze één voor één door de bloem, dan door de eieren en ten slotte door de panko. Zet even in de koelkast.
Nu de tartaarsaus...
Pel en versnipper de knoflook en de rode ui.
Hak de kappertjes, de peterselie en de dille fijn.
Meng de knoflook, de ui, de kappertjes en de fijngehakte kruiden onder de mayonaise en voeg desgewenst nog wat Griekse yoghurt toe.
Stamp de (afgegoten) aardappelen tot puree (stoemp).
Slink de spinazie in wat boter en meng onder de aardappelen. Voeg boter en melk toe. Kruid met peper en zout en houd warm onder een deksel.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Bak hierin de fishsticks rondom goudbruin en krokant.
Serveer alles samen... smakelijk!
(recept uit Libelle Lekker)
Reacties
Een reactie posten