Panzanella met mango, komkommer, feta en dragondressing (VEGGIE)

Deze panzanella (broodsalade) verschijnt hier geregeld op tafel en smaakt ons altijd, mmm! Vorige zomer maakte mijn dochter nog een panzanella met perzik en avocado en ditmaal was het er dus eentje met mango, komkommer, feta en dragondressing. Héél geslaagd! Mijn kinderen vonden deze versie zelfs nog nét iets lekkerder dan de andere versies.

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

200 g ciabatta of stokbrood (mag gerust een dag oud zijn)
1 grote rijpe mango
1 komkommer
200 g feta
een flinke scheut olijfolie

voor de dressing:
2 takjes verse dragon
1 teentje knoflook
1 eetlepel citroensap
1 theelepel honing
1 eetlepel wittewijnazijn
3 eetlepels olijfolie
peper en zout

Verwarm de oven voor op 180°C.

Scheur het brood in stukken en leg deze in een ovenschotel. Besprenkel met olijfolie en schep door elkaar. Bak zo'n 10 minuten in de voorverwarmde oven. Houd het brood goed in de gaten want het kan al sneller klaar zijn! Als het mooi goudbruin gekleurd is, is het klaar.


Maak de dressing.
Hak/kip de dragon fijn. Pel en versnipper de knoflook.
Meng dan alle ingrediënten van de dressing in een schaaltje.


Schil de mango en snijd hem in grove stukken. Snijd ook de komkommer in grove stukken.
Schep de mango en de komkommer door elkaar.


Leg het brood erbij en verkruimel de feta erover.
Giet de vinaigrette erover en schep alles nog even kort door elkaar.

Heerlijk!!!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts