Vispannetje met aardappelpuree, prei en wortel

Een heerlijk vispannetje met puree, prei en wortel. Dat smaakt altijd, toch? Je kiest voor de vissoorten die jij het lekkerst vindt en... smullen maar!

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

300 g zalmfilet
300 g witte visfilet, naar keuze
60 g garnalen
800 g tot 1 kg zachtkokende aardappelen
4 wortelen
2 preiwitten
100 g geraspte kaas
200 ml room (vetgehalte 30%)
100 ml witte wijn
1 blokje visbouillon
een blokje goede boter
een flinke scheut melk
nootmuskaat naar smaak
peper en zout


Rasp de wortelen en snijd ze in kleine blokjes.
Snijd ook prei fijn.

Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit de wortel en de prei hierin. Kruid met peper en zout en blus met de witte wijn.

Verkruimel het visbouillonblokje erbij en voeg 100 ml water en de room toe.
Laat pruttelen tot de wortelen beetgaar zijn.


Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze in licht gezouten water gaar in zo'n 15--20 minuten en pureer ze met de boter en de melk. Kruid de puree met nootmuskaat.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de visfilets in blokjes.
Vet de ovenschaal in met een beetje boter en leg de vis er in het midden in. Schep de puree langs de randen en lepel de groenten met de saus in het midden over de vis. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.



Bak de schotel 20-25 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.
Bestrooi tenslotte met de garnalen en serveer.


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts