Overheerlijke amandelkoekjes
Deze koekjes zijn knapperig vanbuiten, lekker zacht vanbinnen en vooral héél erg lekker!! Een zeer geslaagd receptje van de Australische Donna Hay!
Dit heb je nodig:
(voor zo'n 20-25 koekjes)
125 g ongezouten boter
120 g (donker)bruine suiker
110 g witte kristalsuiker
60 g amandelmeel
1/2 ei
1/2 theelepel vanille-extract
150 g bloem
70 g amandelschaafsel
optioneel: poedersuiker om te bestuiven
Smelt de boter in een pannetje op het vuur of in de magnetron.
Doe alle ingrediënten, behalve het amandelschaafsel en de poedersuiker, in een kom en schep goed door elkaar.
Leg het amandelschaafsel op een bord of in een schaaltje.
Draai tussen je handen balletjes van het deeg ter grootte van 1,5 à 2 eetlepels en rol deze door het amandelschaafsel tot ze er rondom mee bedekt zijn.
Neem een bakplaat die in de diepvriezer past. Leg de balletjes op de met bakpapier beklede bakplaat. (of neem een bord en leg ze achteraf op de bakplaat) Laat een beetje ruimte tussen de balletjes want ze worden uiteraard nog platter en breder in de oven.
Leg de bakplaat met balletjes zo'n 30 minuten in de diepvriezer en verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
Bak de koekjes ongeveer 15 minuten.
Merk je dat ze donker worden, leg er dan een velletje aluminiumfolie overheen. (houd ze goed in het oog!)
Bestuif desgewenst met wat poedersuiker voor het opdienen.
Lekker!!!
Reacties
Een reactie posten