Tortilla francesa met champignons en puntpaprika op stokbrood

Dit warme weer vraagt om simpele, zonnige recepten en dit is er zeker zo eentje! Gemakkelijk te maken, snel klaar en lékker!

Dit heb je nodig:

1 stokbrood
4 knoflooktenen
2 tomaten
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
300 g champignons
1/2 puntpaprika 
4 eieren
2 eetlepels verse peterselie
peper en zout

Snijd het stokbrood in 4 stukken en snijd deze in de lengte door. Gril kort in de oven zodat het brood lekker knapperig wordt. (5 minuutjes is vaak al genoeg - houd goed in het oog zodat het niet verbrandt!)

Snijd de champignons in schijfjes.
Snijd de puntpaprika in kleine blokjes.
Pel en pers 3 van de 4 teentjes knoflook.

Verhit de neutrale olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons tot ze wat kleur hebben. Voeg de knoflook en de puntpaprika toe en bak kort mee. Kruid met paper en zout en neem uit de pan.

Bak de eieren in dezelfde pan. Je hoeft ze niet vooraf te klutsen. Maak de dooiers stuk tijdens het bakken en bak de eieren niet al te lang.


Snijd het overige knoflookteentje en ook de tomaten doormidden en wrijf de snijkant van het brood eerst in met de knoflook en dan met de tomaat.


Besprenkel het brood met olijfolie, breng op smaak met peper en zout en beleg met het ei, het paddenstoelenmengsel en de peterselie. Smakelijk!


(gebaseerd op een recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts