Balletjes vol-au-vent met peterselie-aardappelen

Mmm, vol-au-vent, maar dan anders... super geslaagd, deze balletjes met lekkere peterselie-aardappelen!

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

2 kg vastkokende aardappelen
800 g gemengd gehakt
100 g ongezouten boter
500 g champignons
25 g bloem
1 kippenbouillonblokje
100 ml room
bosje peterselie
peper en zout


Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in lichtgezouten water in 15-20 minuten gaar.

Rol middelgrote balletjes van het gehakt. Verwarm een klontje boter in een pan en bak de balletjes zo'n 10 minuten op hoog vuur.

Snijd de champignons in stukken en bak ze 3 minuten mee.


Voeg 1 eetlepel bloem en een verkruimeld kippenbouillonblokje toe en schenk er 2 glazen warm water bij. Laat op een middelhoog vuur indikken. Giet dan de room erbij en breng de saus op smaak met peper en zout. Laat nog even goed doorwarmen.

Giet de aardappelen af als ze gaar zijn. Schep er een flinke klont boter door. Hak de peterselie en meng die er ook door.


Serveer samen. Lekker!


(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts