Blinde vinken met zoete aardappel-wedges en appel-venkel-waterkerssalade
Ik ben doorgaans niet zo dol op blinde vinken. Vlees komt hier sowieso eigenlijk steeds minder op tafel. Niet zozeer (alleen) uit principe, maar het smaakt ons ook steeds minder. Dit gerechtje kon ons echter heel erg bekoren! Erg fijn en lékker!!
Dit heb je nodig:(voor 4 personen)
400 g gemengd gehakt
1/2 appel
1/2 appel
2 eetlepels verse peterselie
1 theelepel mosterd
2 eetlepels paneermeel
8 plakjes gedroogde ham
een klontje boter
4 zoete aardappelen
een scheut olijfolie
peper en zout
voor het slaatje:
1 venkel
1 groene appel (granny smith)
1 bosje waterkers
1 eetlepel appelazijn (of andere azijn)
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
Verwarm de oven alvast voor op 180°C.
Schil de 1/2 appel en rasp fijn.
Meng het gehakt met de appel, de mosterd, de (fijngehakte) peterselie, het paneermeel en wat peper en zout. Rol hiervan 8 balletjes en maak ze ovaal. Rol elk stukje gehakt in een plakje gedroogde ham.
Verhit een beetje boter in een (bij voorkeur ovenvaste) pan en bak de blinde vinken aan alle kanten op hoog vuur. Leg enkele vlokjes boter op het vlees en zet de pan in de oven OF schep de blinden vinken eerst in een ovenschotel en plaats ze dan in de oven. Gaar ze 20 à 25 minuten op 180°C.
Schil de zoete aardappelen en snij ze in partjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met flink wat olijfolie en kruid met peper en zout. Schep alles nog eens goed door elkaar en bak 20 minuten mee met de blinde vinken in de oven.
Tijd om de salade te maken!
Roer de olijfolie en de azijn door elkaar en kruid met peper en zout.
Snijd de venkel en de groene appel in fijne plakjes, bij voorkeur met een mandoline. Trek of snijd de waterkers in stukjes en meng met de venkel en de appel. Schep de dressing erdoor.







Reacties
Een reactie posten