Groententaart met broccoli, wortel, paprika en champignons
Wie houdt er nu niet van taart? En wie houdt er nu niet van heerlijke, kleurrijke groenten? Een groentetaart smaakt altijd natuurlijk! Ben je niet zo'n fan van een van de groenten in deze taart? Vervang ze dan gerust door een andere!
Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)
1 broccoli
150 g wortelen
1 paprika (kleur naar keuze)
125 g champignon
1 teentje knoflook
1 theelepel gedroogde oregano
1 rol kruimeldeeg
6 eieren
2 eetlepels melk
100 g oude kaas (blok of geraspt)
peper en zout
een snuifje cajunkruiden (of je mengt zelf wat zout, peper, cayennepeper, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, tijm, basilicum en oregano)
Verwarm de oven alvast voor op 200°C.
Snijd de broccoli in roosjes. Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes of blokjes. Kook samen zo'n 8 minuten.
Snijd de champignons in schijfjes of blokjes.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees (met schil) in blokjes.
Hak of pers de knoflook fijn.
Bak de champigons samen met de paprika en de knoflook enkele minuten in een grote pan in een scheutje olijfolie. Kruid met peper, zout en oregano.
Klop in een mengkom de eieren los met de melk, peper en cajunkruiden. Rasp de kaas en schep deze door het eimengsel.
Rol het kruimeldeeg samen met het bakpapier uit en leg dit in een taartvorm of springvorm.
Verdeel de voorgekookte en gebakken groenten over het kruimeldeeg en schenk er het eimengsel over.
Bak de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de vulling gestold is en het deeg goudbruin gekleurd.
Smakelijk!
(recept uit Koken & Genieten)
Reacties
Een reactie posten