Salade van ovengeroosterde groenten met geitenkaas in veenbessensaus, croutons en mosterd-zure roomdressing (VEGGIE)
Lekkere groenten, geitenkaas en heerlijke sausjes ... ja hoor, daarmee kan je me altijd wel bekoren! Deze salade is zeker voor herhaling vatbaar. Geslaagd!
(voor 4 personen)
4 geitenkaasjes van 70 g, type crottin
1 rode ui
4 kleine zoete aardappelen
3 wortelen
1 krop eikenbladsla
100 g veenbessenconfituur
1 biosinaasappel
3 sneetjes brood
klont ongezouten boter
1 eetlepel vloeibare honing
1 eetlepel gedroogde rozemarijn
1 eetlepel gedroogde tijm
2 eetlepels balsamicoazijn
enkele takjes verse tijm (of gedroogde tijm)
peper en zout
voor de dressing:
4 eetlepels zure room
2 eetlepels graanmosterd
2 eetlepels vloeibare honing
peper en zout
Pel de rode ui en snijd ze in partjes.
Hussel de groenten door elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat (of in een grote ovenschotel), besprenkel ze met olijfolie, peper en zout, schep nog eens door elkaar en bak 25 minuten in de oven.
Rasp de schil van 1/2 sinaasappel en pers het sap eruit. Hou de andere helft nog bij tot straks.
Meng de veenbessenconfituur met de balsamicoazijn, de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap en de honing en kruid met peper en zout.
Leg de geitenkaasjes in een kleine ovenschotel en giet er een beetje honing over. Lepel de veenbessensaus er rond en zet ze de laatste 10 minuten bij de groenten in de oven.
Schil de resterende 1/2 sinaasappel en snijd het vruchtvlees in partjes. Zet even opzij.
Snijd het brood in stukjes en bak ze goudbruin in een pan met een flinke klont boter.
Kruid de croutons met (zee)zout, de rozemarijn en de tijm.
Meng alle ingrediënten voor de dressing.
Snijd het brood in stukjes en bak ze goudbruin in een pan met een flinke klont boter.
Kruid de croutons met (zee)zout, de rozemarijn en de tijm.
Meng alle ingrediënten voor de dressing.
Reacties
Een reactie posten