Witte chocolade brownies (blondies) met appel

Oké, ze proeven misschien niet echt naar brownies en meer naar cake, maar deze gebakjes zijn in ieder geval héél erg lekker en smaken naar meer! Maken dus!!


Dit heb je nodig:

800 g appelen (+/- 5 appelen)
2 eetlepels citroensap
200 g witte chocolade
250 g boter
5 eieren
100 g witte suiker
8 g vanillesuiker
snuifje zout
350 g zelfrijzende bloem (of bloem + bakpoeder)
100 g amandelpoeder
1/2 theelepel kaneel
3 eetlepels poedersuiker


Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Schil de appelen, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Druppel het citroensap erover. Zo worden ze niet bruin.

Breek de chocolade in grove stukken en smelt deze samen met de boter (in blokjes) au bain-marie op een laag vuur. (au bain-marie = in een hittebestendige kom die je bovenop een kookpot met een bodempje kokend water plaatst)


Klop de eieren, de suiker, de vanillesuiker en een snuifje zout in enkele minuten romig met behulp van de mixer of keukenmachine. Klop dan beetje bij beetje de chocoladeboter er doorheen.

Meng de bloem met het amandelpoeder en schep het door het botermengsel. Spatel tenslotte de appelblokjes erdoorheen.

Vet een rechthoekige (of ronde) bakvorm in en schep hierin het beslag.


Bak 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.
Wordt de brownie te donker in de oven? Leg er dan een velletje aluminiumfolie bovenop.


Meng de poedersuiker met de kaneel, wrijf dit door een fijne zeef en bestuif de brownie ermee wanneer hij volledig is afgekoeld.


Snijd het gebak in stukken van 6x6 cm. Smakelijk!!



(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts