Saltimbocca van wijting met wortelfrietjes en een mosterdroomsaus
Klassieke Italiaanse saltimbocca maak je natuurlijk met kalfsvlees, maar deze rolletjes met vis, spinazie en mozzarella zijn ook super lekker. Samen met de wortelfrietjes en de saus wordt het een heerlijk gerechtje!
Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)
4 wijtingfilets (of andere dunne witte visfilets naar keuze)
125 g geraspte mozzarella
8 plakjes gedroogde ham
400 g wortelen
een scheut olijfolie
400 g jonge bladspinazie
1 citroen
8 kleine appelkappertjes (of meer gewone kappertjes)
1 eetlepel paprikapoeder
een snuifje nootmuskaat
peper en zout
voor het sausje:
1 rode ui
2 takjes verse peterselie
100 ml room (vetgehalte 30%)
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel graanmosterd
1 theelepel vloeibare honing
peper en zout
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en stoof hierin de spinazie aan. Kruid met peper, zout en een snuifje nootmuskaat. Schep in een vergiet en duw met de bolle kant van een lepel het vocht eruit.
(voor 4 personen)
4 wijtingfilets (of andere dunne witte visfilets naar keuze)
125 g geraspte mozzarella
8 plakjes gedroogde ham
400 g wortelen
een scheut olijfolie
400 g jonge bladspinazie
1 citroen
8 kleine appelkappertjes (of meer gewone kappertjes)
1 eetlepel paprikapoeder
een snuifje nootmuskaat
peper en zout
voor het sausje:
1 rode ui
2 takjes verse peterselie
100 ml room (vetgehalte 30%)
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel graanmosterd
1 theelepel vloeibare honing
peper en zout
Neem telkens 2 plakjes ham en leg er een wijtingfilet op. Kruid de vis met wat peper en zout.
Leg daarop een lepel gestoofde spinazie en wat geraspte mozzarella.
Rol de visfilets op en leg ze in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Maak de rolletjes desgewest nog vast met cocktailprikkers. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en zet ze nog even opzij.
Verwarm de oven alvast voor op 185°C.
Schil de wortelen en snijd ze in reepjes (frietjes). Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschotel en schep er een flinke scheut olijfolie, het paprikapoeder en wat peper en zout onder.
Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven. Zet na 5 minuten ook de visrolletjes in de oven gaar deze 15 minuten mee. (of bak ze iets korter in de airfryer!)
Tijd om het sausje te maken!
Pel hiervoor de rode ui en snipper heel fijn.
Hak/knip de peterselie ook fijn.
Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Snijd de citroen in partjes.
Serveer de vissaltimbocca met de kappertjes, de wortelfrietjes, de citroenpartjes en de saus.
Smakelijk!
Schil de wortelen en snijd ze in reepjes (frietjes). Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschotel en schep er een flinke scheut olijfolie, het paprikapoeder en wat peper en zout onder.
Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven. Zet na 5 minuten ook de visrolletjes in de oven gaar deze 15 minuten mee. (of bak ze iets korter in de airfryer!)
Tijd om het sausje te maken!
Pel hiervoor de rode ui en snipper heel fijn.
Hak/knip de peterselie ook fijn.
Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Snijd de citroen in partjes.
Serveer de vissaltimbocca met de kappertjes, de wortelfrietjes, de citroenpartjes en de saus.
Smakelijk!
Reacties
Een reactie posten