Lasagne met courgette, ricotta en pesto (VEGGIE)

Een tijdje geleden maakte ik lasagne in de airfryer (klik hier voor het recept). Super geslaagd!
Deze lasagne maakte ik klaar op klassieke manier, in de oven. Qua smaak is er niet veel verschil, maar qua tijd natuurlijk wel. Maak je de lasagne liever klaar in de aifryer? Dan hoef je deze niet voor te verwarmen en kan je de baktijd met 5 à 10 minuten verkorten. Het voordeel van de oven is dan weer dat je een grotere portie kan klaarmaken. Nu ja, dat hangt dan ook nog af van het formaat van je airfryer uiteraard. In ieder geval: een lekkere lasagne die zeker de moeite waard is om te maken!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

12 lasagnebladen (verse of uit een pakje)
4 kleine courgetten
1 grote ui
2 teentjes knoflook
250 g ricotta
75 g geraspte parmezaan
75 g geraspte mozzarella
500 ml tomatensaus
2 eetlepels groene pesto
Italiaanse kruiden (gedroogd)
peper en zout

Verwarm de oven alvast voor op 180°C.

Pel en versnipper de ui en de knoflook.
Rasp de courgetten (inclusief schil).

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de ui, knoflook en courgette 5 minuten.
Neem van het vuur en roer er de ricotta, de pesto en de helft van de parmezaan onder. Kruid met wat peper en zout.

Roer wat Italiaanse kruiden (naar smaak) door de tomatensaus.


Schep/leg volgende laagjes in de ovenschaal:

- courgettemengsel (1/3)
- tomatensaus (1/4)
- lasagnebladen (1/3)
- courgettemengsel (1/3)
- tomatensaus (1/4)
- lasagnebladen (1/3)
- courgettemengsel (1/3)
- tomatensaus (1/4)
- lasagnebladen (1/3)
- tomatensaus (zorg dat de lasagnebladen goed bedekt zijn met saus)
- geraspte mozzarella
- rest van de parmezaan


Bak 30 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.

Smakelijk!



(recept uit een bijlage van Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts