maandag 16 april 2012

Chocolade-snoeplepels


Nog op zoek naar een leuk zoet hapje voor op een kinderfeestje of een toffe snoeptraktatie om aan klasgenootjes uit te delen? Stop dan gerust met zoeken want deze chocolade-snoeplepels zullen gegarandeerd een succes zijn! :) En ook de grote mensen mogen meesmullen natuurlijk ;)
Je kiest zelf welke chocolade je gebruikt en ook de decoratie kan je naar eigen smaak invullen... al passen de 'Haribo Dragibus' snoepjes die ik gebruikte er wel bijzonder goed bij! Harde of erg taaie snoepjes zou ik zeker vermijden.

Het idee komt van deze site en ik wist meteen dat ik het zelf ook eens moest proberen! Geslaagd!


Dit heb je nodig:

chocolade naar keuze
decoratie / snoep naar keuze

+ lepels (bij voorkeur van plastiek - de chocolade lost veel beter zo!)

Eerst smelt je de chocolade au bain marie. Dat doe je door een bodempje water aan de kook te brengen en een hittebestendige schaal met de chocolade daarboven te plaatsen zodat hij geleidelijk aan smelt. Je kan voor een mooi glanzend resultaat best slechts 2/3 van de chocolade smelten en de resterende 1/3 er naast het vuur door roeren.


Leg de lepels klaar zodat het 'heft' van de lepel een beetje hoger ligt. Zo zal de chocolade mooi horizontaal komen te liggen.
Giet de chocolade vervolgens in de lepels. Ik deed dit met behulp van een kleinere lepel. Daarna 'schudde' ik nog even met de lepels om de chocolade wat egaler te verdelen.Terwijl de chocolade nog vloeibaar is, voeg je de decoratie toe.


Laten opstijven... klaar!!!

2 opmerkingen:

  1. Wat ziet dit er feestelijk uit! Erg leuk idee.
    Heb je zin om met het Foodblogevent van mei mee te doen (zie mijn blog)?
    groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. keieieieieieieieieieiei top

    BeantwoordenVerwijderen