zaterdag 30 juni 2012

Heerlijke erwtensoep met munt

Erwtensoep klinkt voor sommigen misschien nogal winters, maar dankzij de verse munt wordt dit een heerlijk fris soepje dat ook bij warm weer uitstekend smaakt! Ook onze kindjes smulden er met volle teugen van. Deze soep zal hier vaker op tafel komen!


Dit heb je nodig:
(voor 4 porties)

300g diepvrieserwten
1 ui
200g aardappels
1 kippenbouillonblokje
3 takjes verse munt
100g room
snuifje witte suiker
snuifje kerrie
peper en zout

Pel en snipper eerst de ui. Schil ook de aardappels en snijd ze in blokjes.
Verwarm een eetlepel olie in een soeppot en bak hierin al roerend de ui en de aardappelblokjes ongeveer een minuut.



Voeg de erwten (diepgevroren) toe en bak ze kort mee. Voeg dan 750 ml water en het bouillonblokje toe en breng dit aan de kook.


Draai het vuur lager en laat de soep zo'n 12 minuten zachtjes koken.

Was ondertussen de munttakjes en pluk de blaadjes eraf. Heeft de soep 12 minuten gekookt, neem ze dan van het vuur en roer de muntblaadjes erdoor.


Tijd om de soep te pureren met behulp van de staafmixer... Roer er daarna de room, de kerrie, de suiker en wat peper en zout door.



Klaar!



(receptje uit het maandblad 'Koken en Genieten')

Geen opmerkingen:

Een reactie posten