Verfrissend watermeloensapje met limoen, munt en kokoswater

Bij Gift Avenue vroegen ze me om een blog te schrijven naar aanleiding van de vierdaagse afstandmarsen in Nijmegen. Ik ging op zoek naar een lekker fris en bovenal vers sportdrankje. Tussen mijn bundel recepten stootte ik op dit heerlijke watermeloensapje. Watermeloen, limoen en munt hebben een lekker verfrissende smaak en toevallig las ik een tijdje geleden ook hoe kokoswater uitstekend kan fungeren als sportdrank. Het zou zelfs merkelijk beter hydrateren dan water en bezorgt je lichaam een ultragezonde energieboost.

Jammer genoeg blijkt het betreffende kokoswater maar moeilijk te vinden in België (in Nederland daarentegen veel gemakkelijker). Ik kon het niet meteen bemachtigen en heb het dan maar vervangen door een scheutje kokosmelk. Ik ben me ervan bewust dat dit veel meer calorieën bevat dan het befaamde kokoswater, maar qua smaak zit het drankje in ieder geval ook op deze manier super goed!


Dit heb je nodig:
(voor 4 glazen)

1 kleine watermeloen (indien mogelijk pitloos)
120 ml kokoswater (of eventueel een klein scheutje kokosmelk)
1 limoen
een handjevol verse muntblaadjes
ijsblokjes voor bij het serveren

EXTRA: blender of staafmixer en (punt)zeef

 



Snijd de watermeloen met een groot scherp mes in vier parten. Snijd het vruchtvlees eruit, hak het in grove stukken en doe deze in de blender. Kunnen ze er niet allemaal in, dan hou je wat stukken opzij om later toe te voegen. Snijd de limoen in de helft en knijp het sap bij de stukken watermeloen in de blender. Voeg ook het kokoswater en de muntblaadjes (zonder steeltjes) toe. Pureer alles op hoge snelheid. Voeg de eventueel opzij gelegde stukken meloen later toe als er wat plaats is vrijgekomen in de blender.

Giet tenslotte al het sap nog eens door een zeef (best een beetje helpen door er met een lepel in te roeren).
 

Volgens het originele recept dien je eerst alle pitjes te verwijderen alvorens de meloen te pureren. Dat leek me quasi onbegonnen werk en daarom bedacht ik dus deze manier. Je krijgt zo een lekker dun, verfrissend sapje. Je kunt het voor het serveren best even koelen in de frigo. Voeg tenslotte enkele ijsblokjes toe. Njammie!

 
 
Dit recept verschijnt ook op Gift Avenue.
 

 (Gebaseerd op een recept uit ‘Simply You’, magazine van Carrefour)

Reacties

  1. Hier in antwerpen is kokoswater makkelijk verkrijgbaar, zowel delhaize als albert heijn hebben het in hun assortiment. Morgen ga ik dit maken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah, goed om weten... Ik woon namelijk ook in Antwerpen ;) Dan heb ik blijkbaar net in de verkeerde supermarkten gekeken!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts