donderdag 6 november 2014

Gehaktpannetje met kikkererwten, paprika en feta

Toen ik het recept van dit eenvoudige, snelle gerechtje tegenkwam had ik eerlijk gezegd nooit gedacht dat het ZO lekker zou zijn! De smakencombinatie was super... Dit moet je zeker ook eens proberen!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 ui
1 teentje knoflook
1 grote rode paprika
600 g gemengd gehakt
2 eetlepels tomatenpuree
300 g kikkererwten (uit blik, bijvoorbeeld van Bonduelle)
een goed handjevol verse peterselie
200 g feta
peper en zout
4 pitabroodjes
150 g Griekse yoghurt

Pel en versnipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika doormidden en verwijder de pitjes. Snijd de paprika in kleine reepjes.

Verhit wat olie in een grote, diepe pan en bak het gehakt er in. Trek het wat uit elkaar terwijl je bakt (= rullen). Bak de ui, de knoflook en de paprikareepjes kort mee. Roer dan de tomatenpuree en 200 ml water erdoor. Breng aan de kook en kook het geheel een vijftal minuten op zacht vuur.

Spoel de kikkererwten in een zeef met koud water en laat ze uitlekken. Roer ze door het gehakt en laat alles nog 3 minuten op een zacht vuur verwarmen. Breng het geheel op smaak met peper en zout.



Bak ondertussen de pitabroodjes volgens de instructies op de verpakking. Snijd ze in kwartjes.

Schep het gerecht in diepe borden.

Verbrokkel de feta eroverheen. Leg een schepje Griekse yoghurt op elk bord. Verknip tenslotte de peterselie over het gerecht. Serveer met het pitabrood. Heerlijk!!


(recept uit 'Koken & Genieten')

1 opmerking:

  1. Superlekker! Ik heb er welkoriander bijgedaan ipv peterselie omdat ik daar dol op ben.
    Groetjes, Gerd

    BeantwoordenVerwijderen