zondag 30 november 2014

Waldorfpuree met walnoten

Knolselder, het blijft een van mijn favoriete (herfst)groenten. Samen met aardappelen, appelen en walnoten maak je er deze onweerstaanbare puree van... Smullen!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen - als bijgerecht)

1 kg aardappelen
500 g knolselder (ongeveer 1/4 knolselder)
300 g appel (ongeveer 2 appelen)
2 eetlepels gehakte walnoten (bij voorkeur verse)
50 g + 2 eetlepels goede boter
175 ml melk
zout en nootmuskaat

Schil de aardappelen, de knolselder en de appelen. Snijd ze allemaal in stukjes (+ verwijder de klokhuizen van de appelen) en leg ze in een grote kookpot. Spoel de blokjes en overgiet ze met warm water. Voeg wat zout toe. Breng aan de kook en laat zo'n 25 minuten koken.


Verhit een tweetal eetlepels boter in een pannetje en voeg de walnoten toe. Rooster ze er enkele minuutjes in tot ze heerlijk beginnen te geuren.


Als de groenten (en appel) bijna klaar zijn, verhit dan de melk samen met de 50 g boter in een pannetje zodat de boter smelt. Neem van het vuur en zet even opzij.


Giet de aardappelen, de knolselder en de appelen af, voeg de melk met gesmolten boter toe en stamp tot puree met een pureestamper. Breng de puree op smaak met flink wat zout en een beetje nootmuskaat.


Giet net voor het serveren de notenboter er overheen. Smakelijk!!


 (recept uit maandblad 'Koken & Genieten')

Geen opmerkingen:

Een reactie posten