maandag 17 november 2014

Tiramisu met peperkoek en witte chocolade

Een tiramisu die ik niet lust? Die ben ik eigenlijk nog nooit tegengekomen... Ik vind het ook erg fijn dat het een dessertje is dat je snel kan maken én waarmee je eindeloos kan variëren. Deze versie met peperkoek en witte chocolade vonden we met het hele gezin heel erg lekker. Mmm!!


Dit heb je nodig:
(voor 4 kleine of 2 grote porties)

4 sneetjes peperkoek of honingkoek
75 ml melk
50 g witte chocolade
1 vers ei
125 g mascarpone
2 eetlepels fijne witte suiker
1/2 zakje vanillesuiker (= 4 g)
1/2 likeurglas amaretto
een beetje cacaopoeder

Breek de peperkoek in stukjes en week deze in de melk.

Breek de chocolade in stukjes en smelt ze au bain marie (in een schaal bovenop een pot met een bodempje kokend water) of voorzichtig in de microgolf. Doe je het op de tweede manier, verwarm de chocolade dan telkens 20 à 30 seconden op 800 watt en roer tussendoor goed. Anders kan de chocolade verbranden. Laat de chocolade afkoelen.


Splits het ei en klop het eiwit stijf.
Meng het eigeel met de mascarpone, de suiker, de gesmolten chocolade en de amaretto. Schep dan voorzichtig het geklopte eiwit erdoor. Doe dit zeker voorzichtig zodat je niet alle er net in geklopte lucht er weer uit slaat.Schep de helft van de peperkoek in een glaasje / potje. Leg een schepje van het mascarponemengsel op de peperkoek; schep de rest van de peperkoek er op en eindig met een laag mascarponemengsel. Laat de tiramisu dan vier uur (of langer) opstijven in de koelkast.

Bestrooi net voor het opdienen met cacaopoeder. (met behulp van een zeefje)

Smakelijk!!!


(receptje uit 'Simply You', magazine van Carrefour)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten