zaterdag 1 november 2014

Herfstsalade met kip, appel, blauwe kaas en gekaramelliseerde pecannoten

Bij het woord 'salade' denk je misschien eerder aan de zomer, maar een salade kan je natuurlijk gewoon aanpassen aan het seizoen en mmm, zo'n heerlijk herfstsalade... Wie kan daar nu aan weerstaan? Bovendien is deze salade ideaal om een restje (gebraden) kip in te verwerken!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1/2 gebraden kip (of 2 kipfilets)
150 g blauwe kaas
100 g pecannoten
1 zoete appel (bijvoorbeeld Pink Lady)
1 stronkje witloof
100 g veldsla
2 eetlepels ahornsiroop OF honing
2 eetlepels balsamicoazijn (of andere azijn)
4 eetlepels olijfolie
peper en zout

Gaar eerst de kipfilets (als je niet met een gebraden kip werkt). Zet ze even opzij zodat ze kunnen afkoelen.

Verwarm ondertussen de oven op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Meng de noten met de siroop of de honing en verdeel ze dan over het bakpapier. Zet ze 8 tot 10 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen. Hak ze in stukken.


Snijd of trek de kip in stukjes.
Snijd de appel door (schillen hoeft niet) en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne partjes.
Maak de blaadjes witloof los van elkaar. Het harde uiteinde verwijder je.
Was de veldsla.
Snijd de blauwe kaas in stukjes.


 


Schep de kip, de appel, het witloof, de sla en de kaas door elkaar. Verdeel dit alles over de borden en bestrooi de salade met de noten.

Roer voor de vinaigrette 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels azijn en wat peper en zout door elkaar. Besprenkel vlak voor het serveren de salade hiermee.


SMAKELIJK!!!


(recept uit Libelle Lekker)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten