maandag 27 juli 2015

Broccolipannetje met kalkoen, geroosterd brood en smeuïge looksaus

Snel, simpel en heel lekker... Wat wil je nog meer? ;) Ik maakte dit gerechtje enkele weken geleden voor de eerste keer en ik kijk er al naar uit het gauw weer te maken. Heel geslaagd!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 teentje knoflook
250 g Griekse yoghurt (ongesuikerd)
zout en peper
2 theelepels citroensap
1 broccoli
2 grote pitabroodjes (of 3 kleine)
400 g kalkoenlapjes

Pel en snipper de knoflook en roer hem door de Griekse yoghurt. Voeg het citroensap en wat zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

Snijd de broccoli in roosjes en snijd of scheur het pitabrood in stukjes. Snijd ook de kalkoenlapjes in stukjes.


Verhit wat olie in een grote pan en bak de stukjes kalkoen en brood hier zo'n 10 minuten al roerend in op hoog vuur. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper en neem het uit de pan. Zet het even opzij.

Bak dan de broccoliroosjes in het bakvet (voeg eventueel nog een beetje olie toe) en breng op smaak met een klein beetje zout en peper. Schenk er dan 100 ml water bij en kook dit 3 minuten op laag vuur, tot het water (bijna) allemaal is verdampt.


Schep tenslotte het brood en het vlees door de broccoli en dien het gerecht op met de looksaus. Mmm!!!


(receptje uit maandblad "Koken en Genieten")

Geen opmerkingen:

Een reactie posten