donderdag 30 juli 2015

Kip op zijn grieks uit de oven

Griekse gerechtjes trekken tegenwoordig helemaal mijn aandacht... Onze trip naar Griekenland zal daar vermoedelijk wel voor wat tussen zitten ;) Dit kipgerecht maakte ik onlangs klaar en... het viel bijzonder goed in de smaak bij het hele gezin. Zoooo lekker!! Alweer een topgerechtje!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

4 teentjes knoflook
1/2 bosje verse oregano
1/2 bosje verse tijm
100 ml olijfolie
sap van 1 citroen
4 kleine uien
1 kg aardappelen
1 panklare kip of kippenbouten (ongemarineerd)
200 g feta
100 g zwarte olijven, ontpit
zout en peper

OPGELET: het gerecht moet een uur in de oven... Begin er dus tijdig aan! :)

Pel en versnipper de knoflook. Ris de blaadjes oregano van de takjes en knip ze fijn. Ris ook de blaadjes tijm van de takjes.
Meng de knoflook, de oregano, de tijm, de olijfolie, het citroensap en 6 eetlepels water in een schaaltje.


Verwarm alvast de oven voor op 200°C. De verdere bereiding duurt niet zo lang.

Pel de uien en snijd ze in kwartjes. Schil en was de aardappelen en snijd deze ook in stukken. (niet al te groot want anders worden ze niet gaar, maar ook niet heel klein)


Heb je een hele kip, verdeel deze dan in stukken. Ik nam kippenbouten, dus bij mij was dat niet nodig. Breng de kip dan op smaak met flink wat zout en peper.

Meng de kip, de aardappelen, de ui en het olie-mengsel en leg dit samen op een bakplaat. (of eventueel in een grote ovenschotel) Bak het geheel 1 uur in de op 200°C voorverwarmde oven.


Terwijl het gerecht in de oven staat, snijd je de feta in blokjes en neem je de olijven klaar.
Verdeel de feta en de olijven over het gerecht tijdens de laatste 15 minuten van de baktijd (na 45 minuten bakken dus) en laat nog even meebakken.

Heerlijk!!!


(recept uit het maandblad "Koken en Genieten")

Geen opmerkingen:

Een reactie posten