dinsdag 1 maart 2016

Chocolade-kokosbrownies

Als ik ergens een recept van brownies tegenkom... Tja, dan kan ik daar moeilijk aan weerstaan. Oké, brownies zijn echte caloriebommetjes, maar ze zijn toch zoooooo onweerstaanbaar lekker! Deze brownies met kokos vielen ook alweer erg in de smaak bij ons hele gezin. Na één hap vroeg de jongste me al of ik ze zeker nóg een keer zou maken. Ja hoor, verslavend!!!


Dit heb je nodig:
(voor +/- 14 stukken)

225 g boter + een beetje om in te vetten
60 g bloem + een beetje om te bestuiven
225 g Griekse yoghurt (OF crème fraîche zoals in het originele recept)
135 g witte suiker
100 g geraspte kokos
175 g pure chocolade
4 eieren
2 druppels vanillearoma
100 g rietsuiker
1 eetlepel cacao
1 theelepel bakpoeder
een snuifje zout

EXTRA: rechthoekige bakvorm van +/- 20 x 25 cm en 3,5 cm diep (of ronde taartvorm)

Vet de bakvorm in met boter en bestrooi hem met wat bloem. Verwijder de overtollige bloem door de vorm even om te keren.

Roer de Griekse yoghurt, 35 g witte suiker en de kokos door elkaar in een schaaltje. Zet opzij.


Smelt de chocolade met de boter en roer deze goed door elkaar zodat je een egale bruine ganache krijgt. Het smelten kan je au bain marie (met een hittebestendige schaal boven een pot kokend water) of in de microgolfoven doen. Doe je het - zoals ik - op de laatste manier, verhit de chocolade en de boter dan telkens een halve minuut, roer goed, verhit weer een halve minuut en zo verder tot alles goed gesmolten is. Laat de ganache afkoelen tot lauwwarm.

Klop ondertussen de eieren, het vanillearoma, 100 g suiker en de rietsuiker met een handmixer schuimig.


Roer de chocoladeganache door het eiermengsel.

Meng in een andere kom de bloem, de cacao, een snuifje zout en het bakpoeder door elkaar.


Roer dan het bloemmengsel door het chocolademengsel.

Verwarm de oven inmiddels voor op 180°C.

Giet het beslag in de bakvorm en verdeel het kokosmengsel er met een lepel over.
Bak de brownie 35 à 40 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven. Hij is dan nog lekker smeuïg vanbinnen!


Laat afkoelen, snijd in rechthoekjes en serveer... SMULLEN MAAR!!!


(gebaseerd op een recept uit maandblad 'Koken & Genieten')

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen