vrijdag 11 maart 2016

Gevulde pistolets met paprika-tomatenrelish en ei

Met Pasen in het vooruitzicht is een eiergerechtje zeker op zijn plek. Eigenlijk kunnen eitjes me altijd wel bekoren, in zowat elke vorm. Deze gevulde pistoletjes zijn in ieder geval ook fantastisch lekker. Zeker proberen!!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

4 eieren
4 pistolets (bij voorkeur met sesamzaadjes of maanzaadjes)
een handvol rucola
4 eetlepels geraspte kaas naar keuze
peper en zout

voor de relish:
4 tomaten
1 rode paprika
2 eetlepels witte balsamicoazijn
2 theelepels bruine suiker
een flinke snuif cayennepeper
peper en zout

Eerst maak je de relish. Dat doe je als volgt...
Verwijder de steeltjes van de tomaten en snijd ze aan de andere kant kruislings in. (een kruisje snijden dus... om ze straks gemakkelijker te kunnen pellen) Breng wat water aan de kook, dompel de tomaten er kort in en laat ze schrikken onder koud stromend water. Nu kan je ze goed pellen.

Snijd de paprika door en verwijder de steel en de zaadlijsten.

Snijd de tomaten en de paprika in vrij kleine blokjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en voeg de tomaten- en paprikablokjes toe. Laat ze 5 minuten stoven op laag vuur. Voeg dan de azijn, bruine suiker, cayennepeper, peper en zout toe. Laat het geheel nog 15 minuten (zonder deksel) sudderen tot een lekkere, smeuïge saus. Roer af en toe even.

 

Verwarm de oven alvast voor op 200°C.

Snijd de pistolets NIET doormidden zoals ik deed. ;) Snijd WEL van alle broodjes de bovenkant weg en hol ze lichtjes uit. Ik had me bij deze stap dus vergist... wat gelukkig geen ramp was.

Leg de pistolets op een bakplaat.
Strooi in elke pistolet een eetlepel kaas en schep er dan 2 eetlepels relish in. Breek in elke pistolet een ei en kruid met peper en zout.

Houd de overige relish even warm onder een deksel.


Bak de pistolets 15 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven.

Serveer ze op een bodempje relish en garneer met rucola. Mmm!!!!!


(recept uit Libelle Lekker)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen