vrijdag 4 maart 2016

Ovenschotel met bloemkool, broccoli en hamblokjes

Mmm! Bloemkool en broccoli vallen hier sowieso in smaak bij het hele gezin. Doe daar dan nog ham bij en een sausje op basis van ricotta en het gerecht kan echt niet meer stuk! Lekker hoor!!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 bloemkool
1 broccoli
300 g gekookte hamblokjes
300 ml melk
2 eidooiers
175 g ricotta
1 theelepel mosterd
50 g geraspte kaas (bijvoorbeeld emmentaler)
peper en zout

Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes en stoom of kook deze in enkele minuutjes beetgaar. Ze mogen dus nog lekker knapperig zijn!

Schenk de melk in een kookpot en klop er de eidooiers met een garde door. Breng het geheel op een zacht vuur aan de kook. Neem meteen weer van het vuur en klop dan de ricotta, de mosterd en wat peper en zout door de saus.

Vet een ovenschotel in met een beetje boter (of olie) en leg de bloemkool, de broccoli en de ham erin. Giet de saus erover en bestrooi met de geraspte kaas.



Plaats het gerecht 15 minuten in het midden van de oven onder de grill. Als de kaas goudbruin is, is de ovenschotel klaar. Heerlijk!!


(recept uit Libelle Lekker)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen