zondag 21 januari 2018

Champignonroomsoep met selder en wortel

Champignons... Manlief, de oudste zoon en ik vinden ze heerlijk. De jongste trekt er zijn neus voor op. Maar verwerk ik ze in een soep (met zijn medeweten) dan smult hij er wél met volle teugen van. Champignonsoep dus. Dit receptje kon ons zeker bekoren! We combineerden de soep met lookbroodjes. Heerlijk!



Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

250 g champignons (gewone, Parijse)
1 ui
4 stengels selder
1 wortel
1 laurierblaadje
2 kippenbouillonblokjes
100 ml lichte room
2 theelepels ongezouten boter
1 theelepel olijfolie
peper en zout

voor de afwerking:
100 g champignonmix
50 ml lichte room
1 theelepel ongezouten boter
snuifje zout

VOOR ERBIJ: dikke sneetjes stokbrood of ciabatta met look-/kruidenboter besmeren en enkele minuten grillen in de oven

Snijd de ui, de selder en de wortel in grove stukken.
Smelt de boter met de olijfolie in een grote kookpot. Voeg de ui, de selder, de wortel en een snuifje zout toe en laat een 7-tal minuten stoven op zacht vuur. Roer geregeld.

Snijd ondertussen de Parijse champignons in grove stukken en voeg ze toe aan de andere groenten. Voeg ook het laurierblad, 1 liter water en de bouillonblokjes toe. Laat een 20-tal minuten zacht koken.


Snijd de champignons voor de afwerking in stukjes en bak ze kort aan in de boter. Kruid met een snuifje zout en zet even opzij.


Verwijder het laurierblad (niet vergeten!) en mix de soep met de staafmixer.
Roer de 100 ml room erdoor.

Serveer de soep met een schepje van de champignonmix in elk bord en werk af met een scheutje room. Smakelijk!


(recept uit Libelle Lekker)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten