zaterdag 27 januari 2018

Tonijnballetjes

Een makkelijke, lekkere snack die bovendien kindvriendelijk is? Check! Deze tonijnballetjes zijn héél gemakkelijk te maken, snel klaar en ze smaken naar meer. Mmm!


Dit heb je nodig:
(voor 20 balletjes)

200 g tonijn uit blik, in eigen nat (uitlekgewicht)
1 ei
1 theelepel fijngesneden verse peterselie
50 g paneermeel
1 eetlepel bloem
peper en zout

Laat de tonijn uitlekken en prak hem met het ei. Voeg de peterselie, de bloem, het paneermeel en peper en zout naar smaak toe.

Rol ongeveer 20 balletjes van het mengsel (een beetje kleiner dan een bitterbal) en zet deze dan een kwartiertje in de koelkast.


Verwarm de oven voor op 190°C.

Bestrijk een bakplaat met een vel bakpapier en leg de balletjes daar op. Bak ze 15 tot 20 minuten in de op 190°C voorverwarmde oven.

Serveer de balletjes lauw of koud. Vanbuiten zijn ze knapperig en vanbinnen nog redelijk zacht. Heerlijk!


(receptje uit het kookboek 'Gezond koken voor kinderen')

Geen opmerkingen:

Een reactie posten