vrijdag 26 januari 2018

Griekse stoemp: puree met tzatziki, komkommer en feta (overheerlijk!)

Dat wij met ons hele gezin fan zijn van de Griekse keuken, steek ik zeker niet onder stoelen of banken. Tzatziki, Griekse salade, moussaka, souvlaki, spanakopita, baklava, ... Zooooo lekker allemaal! En vanaf nu zal hier vast ook geregeld 'Griekse stoemp' op tafel staan. Gemakkelijk en snel te maken en echt heel lekker!


Dit heb je nodig:
(voor 4 tot 6 personen)

1 kg aardappelen
250 g Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
1 komkommer
200 g feta
peper, zout en nootmuskaat

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze 20 minuten.

Maak ondertussen de tzatziki:
Pel en pers het teentje knoflook en meng het met de Griekse yoghurt. Rasp een halve komkommer met een grove rasp boven een zeef of vergiet. Druk er zoveel mogelijk vocht uit met behulp van een (houten) lepel. (of rasp op een theedoek en wring uit) Meng dan de geraspte komkommer door de yoghurt. Kruid met peper en zout.

Snijd de andere helft van de komkommer in kleine blokjes. Snijd ook de feta in blokjes.
Schep de komkommer- en fetablokjes door de tzatziki.



Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een pureestamper. Schep de tzatziki-bereiding onder de puree en kruid met nootmuskaat en eventueel met nog wat peper en zout.

Heerlijk!


(gebaseerd op een recept uit het boek 'Stoemp!' van Albert Verdeyen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten