Aardappelsalade op Griekse wijze

Komkommer, tomaat, feta, Griekse yoghurt, de frisse zomerse smaak van citroen, ... Ja, deze aardappelsalade brengt je meteen in Griekse sferen. Hij past uitstekend bij een stukje vis of gegrilde kip en je kan eventuele overschot ook prima eten bij de lunch. Een geslaagd, fris, veelzijdig gerechtje dus!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 kg vastkokende aardappelen
1 komkommer
4 trostomaten
300 g fetablokjes in kruidenolie
1 (bio)citroen
3 eetlepels Griekse yoghurt
2 theelepels gedroogde dragon
1 teentje knoflook
peper en zout

desgewenst ook nog: olijven, paprika (naar smaak)

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. (ongeveer 1 op 1 cm) Kook ze in 10-15 minuten gaar. Giet ze af en laat ze even afkoelen tot ze lauwwarm zijn.

Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden en schraap met een lepeltje de zaden eruit. Deze heb je niet nodig. Snijd de komkommerhelften in plakjes. Snijd de tomaten telkens in acht partjes. Laat de fetablokjes uitlekken.

Rasp de schil van de citroen en pers de knoflook. Meng deze ingrediënten samen met de dragon door de Griekse yoghurt.

Schep de yoghurtsaus door de andere ingrediënten. Kruid met wat peper en zout. Klaar!


(recept uit Allerhande van Albert Heijn)

Reacties

Populaire posts