Mini-quiches met reuzegarnalen en dille

Geweldig! Deze mini-quiches zijn suuuuuuper lekker, ze zijn sneller klaar dan een grote quiche en zijn er moeilijke eters in huis (of een vegetariër zoals bij ons) dan kan je de ingrediënten per persoon aanpassen. Maar geen nood, heb je geen kleine taartvormpjes in huis dan kan je de quiche ook gerust in het groot maken. Het duurt dan 10 minuten langer voor hij klaar is.


Dit heb je nodig:
(voor 4 kleine quiches of 1 grote)

1 rol bladerdeeg
300 g reuzegarnalen (of scampi's)
4 lente-uitjes
1 teentje knoflook
150 g zure room
4 eieren
1 bosje verse dille
peper en zout

EXTRA: 4 taartvormpjes van ongeveer 10 cm doorsnede

Verwarm de oven voor op 230°C.

Snij de lente-uitjes in ringen. Pel de knoflook en pers of hak hem fijn.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak de garnalen er een minuut in. Voeg na een halve minuut de lente-ui en de knoflook toe. Breng op smaak met peper en een beetje zout en zet even opzij.

Kluts de zure room, de eieren, de dille (versnipperd met een schaar) en wat peper en zout door elkaar.

Vet de taartvormpjes in met olie.
Rol het bladerdeeg uit, snijd het in vier stukken en leg deze in de vormpjes. Druk de randen wat aan.

Schep het garnalenmengsel en daarover de saus in de taartjes.
Op de foto zie je - als je goed kijkt - dat ik ook een taartje zonder garnalen heb gemaakt. Ik gebruikte quorn in de plaats. En ook dat bleek heel lekker te zijn!


Bak de quiches 20 tot 25 minuten in de op 230°C voorverwarmde oven. Maak je één grote quiche, dan wordt dat 35 minuten.

Heerlijk!!!


(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts