Ratatouille

Een typisch Frans bijgerecht, dat uitstekend past bij een lekker stukje vis of lamsvlees. Het originele recept van ratatouille bestaat uit tomaat, aubergine, courgette, ui en knoflook. Maar uiteraard kan je daar je eigen ding mee doen! Je kan gerust een groente weglaten en vervangen door een andere. Of gewoon nog wat smaakjes toevoegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van paprika, stukjes wortel, kappertjes, olijven, ...


Ik gebruikte een courgette uit de tuin, voegde paprika, een scheutje rode wijn, tijm en cayennepeper toe en liet de aubergine weg (wegens niet zo geliefd door manlief). Maak er dus gerust je eigen versie van! De bereiding blijft gelijk.

onze courgetten uit eigen tuin
Dit heb je nodig:
(voor personen)

2 kleine courgetten (of 1 grote)
1 kg trostomaten
2 uien
2 rode paprika's
2 à 3 tenen knoflook
1 theelepel gedroogde tijm
scheutje rode wijn
snuifje cayennepeper
snuifje zout

Snijd eerst alle groenten in kleine blokjes en pers de knoflook.

Verhit een beetje olijfolie en bak de ui op hoog vuur glazig. Voeg dan de knoflook, de tijm en de paprika toe en laat een minuutje al roerend bakken. Voeg vervolgens de courgette en de tomaat toe en giet er een scheutje rode wijn bij.

Draai het vuur wat lager en laat de ratatouille 15 minuten pruttelen met een deksel op de pan.

Kruid het geheel met een klein beetje zout en een snuifje (of flinke snuif) cayennepeper.

Lekker!!!

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts