Focaccia zonder bloem (koolhydraatarm)

Heerlijk toch, zo'n stukje Italiaanse focaccia bij de maaltijd! En al bevat deze versie géén bloem, ze moet zeker niet onderdoen voor het originele recept. Bovendien bevat deze focaccia helemaal niet veel koolhydraten (ah nee, geen bloem), wat hem meteen ook gezonder maakt dan de versie met bloem. Echt snel en heel gemakkelijk te maken... Wat houdt je eigenlijk nog tegen?


Dit heb je nodig:

100 g amandelmeel (of amandelpoeder)
10 g kokosmeel (of kokospoeder)
2 theelepels bakpoeder
2 teentjes knoflook, geperst
Italiaanse kruiden (hoeveelheid naar smaak)
snuifje zout
6 eieren
50 g gesmolten roomboter
een beetje (gedroogde) rozemarijn
1 eetlepel olijfolie

EXTRA: ovenschaaltje of bakvorm van ongeveer 20 x 30 cm

Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Roer het amandelmeel, het kokosmeel, het bakpoeder, de knoflook, een schepje Italiaanse kruiden en een snuifje zout door elkaar. Roer er de eieren en de boter door tot je een egale massa hebt.

Vet een bakvorm in met olijfolie en schep het beslag erin. Bestrooi met wat rozemarijn.

Bak de focaccia 15 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.


Strijk met een bakkwastje wat olijfolie op de bovenkant als de focaccia net uit de oven is. Laat hem een vijftal minuten afkoelen in de vorm en haal hem er dan desgewenst uit. Je kan hem ook gewoon in de vorm laten en zo serveren natuurlijk.

Strooi als je dat graag lust nog wat grof zeezout over de focaccia voor het opdienen.

SMAKELIJK!!!


(recept uit het kookboek 'Lekker en makkelijk koolhydraatarm' van Anna-Karina van Denderen)

Reacties

Populaire posts