Ovenschotel met bloemkool en gehakt

Mmm, zo'n heerlijk dampende ovenschotel bij koud weer... Wie zegt daar nu nee tegen? Wij hier alvast niet! Bloemkool wordt bij ons door iedereen goed gesmaakt en ook gehakt gaat er bij de vleeseters in ons gezin goed in. Voor onze vegetariër verwerkte ik een veggie-burger (in stukjes gesneden) in de ovenschotel. Perfect zo!

Zoals je ziet is dit een koolhydraatarm gerecht. Mis je toch aardappelen of pasta? Voeg deze er dan gerust aan toe!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 kleine bloemkool
1 eetlepel olijfolie
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
400 g rundergehakt (of ander gehakt als je dat liever lust)
350 g tomatensaus of tomatenblokjes
1 handjevol fijngesneden basilicumblaadjes
1 lente-uitje
100 g geraspte kaas (naar keuze)
peper en zout

Verwarm de oven alvast voor op 200°C.

Snijd de bloemkool in roosjes en leg deze in de ovenschotel. Giet er een eetlepel olijfolie over en kruid met wat peper en zout. Schep goed door elkaar. Zet de bloemkool 15 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C.


Pel en versnipper de ui en de knoflook.
Verwarm wat olie in een ruime pan en fruit hierin de ui. Voeg na een minuut ook de knoflook toe, gevolgd door het gehakt. Rul het gehakt enkele minuten.

Giet dan de tomatensaus erbij. Warm goed door. Voeg tenslotte de basilicum toe en roer deze er ook nog even door. Kruid het geheel desgewenst met wat peper en zout.

Haal de bloemkoolroosjes uit de oven (laat de oven aan staan op 200°C) en giet het gehaktmengsel erover. Strooi er ook nog de geraspte kaas over en plaats 10 minuten in de oven.



Snijd de lente-ui in ringen en verdeel deze over de ovenschotel net voor het serveren. Smakelijk!

onze ovenschotel met aan de linker kant het deel voor zoonlief, zonder gehakt, met extra tomaat en zonder kaas

(recept van de website https://www.lowcarbchef.nl)

Reacties

Populaire posts