Rodewijnkoekjes met chocolade en abrikoos

 Rode wijn in koekjes? Ja hoor, een uitstekende combinatie... zeker met chocolade erbij. Heerlijk!


Dit heb je nodig:
(voor 40 koekjes)

175 g pure chocolade
100 g gedroogde abrikozen
150 g goede boter, op kamertemperatuur + 1 klontje extra
150 g witte suiker
1 zakje vanillesuiker (8 gram)
snuifje zout
1 ei
250 g bloem
5 eetlepels rode wijn (75 ml)


Snijd 100 g chocolade en alle gedroogde abrikozen in stukjes.

Klop met een garde of met de mixer de boter, de suiker, de vanillesuiker en een snuifje zout romig.
Klop dan het ei en vervolgens de bloem en de wijn erdoorheen.
Spatel tenslotte de stukjes chocolade en abrikozen erdoor.


Verwarm de oven voor op 200°C.

Leg met behulp van twee lepels 40 hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. (in 2x als je bakplaat te klein is) Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat afkoelen.

Breek 75 g chocolade in stukken en smelt samen met een klontje boter in de magnetron (kort verwarmen, even roeren, weer verwarmen, ...) of au bain marie.

Druppel de chocolade over de koekjes en laat opstijven.

Smullen maar!


(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts