Quesadilla met tonijn en avocado met pittige Mexicaanse salsa (pico de gallo)

Sinds ik eind vorig jaar eens quesadilla's met tomatensalsa maakte, verschenen deze al verschillende keren terug op tafel. Echt lekker en zo gemakkelijk en snel te maken! Toen ik dit receptje met tonijn tegenkwam, aarzelde ik dus niet lang. En ook deze quesadilla's vielen in ons gezin bijzonder goed in de smaak! Lekker hoor!!!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen --> 2 quesadilla's per persoon)

4 maistortilla's
2 rijpe avocado's
1 limoen, in 4 partjes gesneden
50 g geraspte cheddar
220 g tonijn natuur uit blik
4 eetlepels / 60 ml tomatenpuree
2 koffielepeltjes Tabasco
peper en zout

voor de pico de gallo:
2 tomaten
1 (bij voorkeur rode) ui
2 groene chilipepers
2 eetlepels gehakte peterselie (verse)
1 bio-limoen - voor de schil
2 eetlepels olijfolie
peper en zout

P.S: deze quasadilla's worden in de pan gemaakt... maak je ze liever in de oven? Dat kan ook. Gebruik dan de werkwijze van dit recept: quesadilla's met tomatensalsa

Maak eerst de pico de gallo.
Snijd daarvoor de tomaten in vieren, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Pel en versnipper de ui.
Snijd de chilipepers in de lengte doormidden, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in heel kleine stukjes. (opgelet: wrijf zeker niet in je ogen! en was daarna grondig je handen!)
Rasp de schil van de limoen en houd deze bij.

Meng de tomaten met de ui, de chilipeper, 2 eetlepels olijfolie, de limoenschil, de peterselie en wat peper en zout. Zet even in de koelkast terwijl je de rest maakt.


Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in schijfjes.

Prak de tonijn met behulp van een vork en meng met de Tabasco en de tomatenpuree.

Tijd om de quesadilla's te maken!
Verhit een scheutje olijfolie in een pan (met antiaanbaklaag) en leg er een tortilla in. Schep het tonijnmengsel erover. Blijf daarbij een beetje van de rand. Verdeel dan de avocadoreepjes en tenslotte de cheddar erover. Leg er een tweede tortilla overheen.

Bak vijf minuten aan iedere kant op een laag vuur. Opgelet: probeer tijdens het omkeren zoveel mogelijk vulling in de tortilla's te houden... een uitdaging! ;)



Snijd tenslotte de quesadilla in 4 punten en bestrooi deze desgewenst met nog een beetje peterselie. Serveer samen met de pico de gallo en met de limoenpartjes. Smakelijk!


(recept uit een Tabasco-bijlage bij Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts