Snelle mini-pizza's van pitabroodjes met ricotta en groenten

Origineel, leuk, lekker, snel én gezond... Ja hoor, deze mini-pizza's zijn het allemaal. Laat maar komen dus! Wij zijn hier alvast fan!!


Dit heb je nodig:
(voor 8 mini-pizza's)

8 pitabroodjes (volkoren als je het nog gezonder wil maken)
500 g kerstomaten
8 artisjokharten, uit blik
80 g olijven (groene, zwarte of een mix... naar keuze)
1 (rode of gewone) ui
8 eetlepels / 120 g ricotta
2 eetlepels olijfolie
enkele blaadjes verse basilicum
zout en peper

Verwarm de oven alvast voor op 220°C.

Pel de ui, snijd doormidden en snijd in dunne halve ringen.
Snijd de kerstomaten en de artisjokharten in vieren.
Snijd de olijven in de lengte doormidden.


Leg de pitabroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Je hoeft ze NIET open te snijden.
Bestrijk elk broodje met een eetlepel ricotta en kruid met peper en zout. Verdeel de tomaten, artisjok, olijven en ui over de broodjes.

Bak de pizza's 8 minuten in de voorverwarmde oven.
Neem ze uit de oven en verdeel de basilicumblaadjes erover. Kruid desgewenst nog een beetje af met peper en zout en/of Italiaanse kruiden.

Smakelijk!!



(gebaseerd op een recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts