Salade met blauwe kaas en yoghurtdressing

Eind juli - begin augustus trokken we met het gezin naar Corfu. Oh my god, die Griekse keuken... ze blijft me bekoren! Wat een heerlijke kruiden en combinaties. Ik krijg er geen genoeg van! Misschien niet zo typisch Grieks, maar op hotel genoten we op zeker moment ook met volle teugen van een salade met blauwe kaas. Weinig ingrediënten, simpel in elkaar te steken... en zo verrassend lekker! Enkele dagen na onze thuiskomst toverden we deze salade dus ook maar even zelf op tafel. En ja hoor, het smaakte ons alweer en het bracht ons helemaal terug in onze Griekse vakantiestemming. Hou je van blauwe kaas... maken dan! Heerlijk!

Dit heb je nodig:
(sorry, geen precieze hoeveelheden... ik heb dit een beetje naar eigen gevoel gemaakt, voor 4 personen)

krop ijsbergsla of slamix naar keuze
tomaten (1 per persoon ongeveer)
een rode ui
enkele sneetjes brood (1 per persoon of iets minder)
blauwe kaas, soort en hoeveelheid naar smaak
200 ml Griekse yoghurt
schepje mayonaise
scheutje vloeibare honing
peper, zout en gedroogde Griekse kruiden (of kruiden naar keuze)
olijfolie


Verwarm de oven voor op 200°C.

Meng de yoghurt met de mayonaise, de honing en de kruiden.

Trek of snijd het brood in kleine stukjes, leg ze in een ovenschaaltje en besprenkel met de olijfolie. Kruiden met wat peper en zout kan ook.
Rooster maximum 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat even afkoelen.


Snijd de sla wat kleiner en snijd de tomaten in blokjes. Pel de ui, snijd ze doormidden en snijd ze in fijne halve ringen. Meng met de yoghurtsaus en schep dan de broodstukjes er voorzichtig door.


Wij combineerden deze salade met enkele Griekse tapas, maar je kan hem gerust ook als lunch of als bijgerecht bij een ander gerechtje eten. Mogelijkheden genoeg!

SMAKELIJK!!

Reacties

Populaire posts