Gnocchi met oesterzwammen, spinazie en geitenkaassaus

Dit gerechtje maakte ik al een tijd geleden klaar. Het heeft iets herfstigs met die paddenstoelen. (gepast in deze tijd van het jaar dus) De geitenkaassaus maakt het gerechtje dan weer origineel en geeft het een frisse toets. Heel geslaagd!



Dit heb je nodig:

(voor 4 personen)

1 teentje knoflook
1 ui
200 g oesterzwammen
600 g gnocchi (uit de koeltoog)
4 eetlepels pijnboompitten
100 g verse spinazie
2 eetlepels sojasaus
150 g smeerbare geitenkaas (zoals het piramidevormig kuipje van Chavroux)
een handvol verse peterselie
peper en zout

Graag vlees erbij? Voeg dan 100 g spekblokjes toe.

Pel en versnipper de ui en de knoflook.
Fruit ze (eventueel samen met de spekblokjes) enkele minuten al roerend op hoog vuur.

Snijd de oesterzwammen in reepjes en laat ze enkele minuten mee bakken.
Schep er vervolgens de gnocchi en de pijnboompitten onder. Voeg na enkele minuten de spinazie toe. Bak al roerend kort verder.


Voeg de geitenkaas, de sojasaus en een glas water toe. Laat nog enkele minuten al roerend sudderen.
Kruid met peper en zout. Hak de peterselie fijn en strooi die over het gerechtje. Klaar!



(recept uit Carrefour Food Magazine)

Reacties

Populaire posts