Krokante slastoemp, frisse salade van appel en lente-ui en chipolata-spiesjes

Een verrassend geslaagd gerechtje! Vooral de combinatie van appel, lente-ui en zure room heeft me erg aangenaam verrast. En ook de stoemp met sla erdoor ... lekker hoor!!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

4 chipolata-worsten
1 rode ui
1 kg bloemige aardappelen
1/2 krop ijsbergsla
een handvol verse bieslook
2 appelen
2 lente-uitjes
een handvol verse peterselie
citroensap, naar smaak
125 g zure room
nootmuskaat
klontje boter
peper en zout

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in 15-20 minuten gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en pureer ze (met een pureestamper) samen met een klontje boter en 2 eetlepels zure room. Breng de puree op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Snijd de ijsbergsla in reepjes en snijd de bieslook fijn. Schep door de puree. Houd de stoemp warm onder een deksel.



Terwijl de aardappelen koken, kan je aan de chipolata-spiesjes beginnen.
Pel de rode ui en snijd deze in 8 partjes. Steek de worsten samen met ui-partjes op spiesjes en bak goudbruin. Ik deed dit in de airfryer (zonder vetstof), maar uiteraard kan het ook in de pan met een beetje olijfolie of boter.


Maak ondertussen ook de salade van appel en lente-ui. Schil daarvoor de appelen en snijd ze in hapklare blokjes. Snijd de lente-ui in ringen. Meng de appel met de lente-ui, de zure room, de peterselie (fijngesnipperd) en breng op smaak met citroensap, peper en zout.


Serveer alles samen en ... geniet!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts