Pizza met broccolisaus, rucola en burrata

De meeste pizza's worden belegd met tomatensaus als basis. Bij deze pizza is dat broccoli (met knoflook) en dat blijkt verrassend lekker! Super gemakkelijk en snel te maken en heel erg geslaagd!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen / 4 pizza's)

250 g broccoli
2 tenen knoflook
4 pizzabodems
80 g kerstomaten
100 g rucola
enkele takjes verse basilicum
4 burrata's (Italiaanse kaas - te vinden in de winkel bij de mozzarella)
4 eetlepels olijfolie
peper en zout


Snijd de broccoli in roosjes en kook ze beetgaar - in een vijftal minuten - in gezouten water.
Pel de knoflookteentjes.

Mix 3/4 van de broccoli met de knoflook en wat peper en zout met behulp van de staafmixer.

Verwarm alvast de oven voor op 200°C.

Rol de pizzabodems uit met het bijgevoegde bakpapier en besmeer ze met het broccolimengsel.

Snijd de kerstomaten doormidden en verdeel ze samen met de rest van de broccoliroosjes over de pizza's. Bak elke pizza zo'n 12 minuten in de voorverwarmde oven.


Haal de pizza's uit de oven, bestrooi ze met rucola en basilicumblaadjes en leg op elke pizza een burrata. Besprenkel tenslotte met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.

Smakelijk!


(recept uit Carrefour Food Magazine, België)

Reacties

Populaire posts