Tortellini met ratatouille (VEGGIE)

Ratatouille is niet enkel een leuke animatiefilm, maar natuurlijk ook een heerlijk stoofpotje van Provençaalse groenten. De groenten kan je super goed met allerlei gerechten combineren en daar is deze tortellini zeker geen uitzondering op!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 venkel
1 aubergine
1 ui 
1 takje rozemarijn (gedroogde uit een potje kan ook)
3 takjes verse basilicum
6 tomaten
1/2 groentenbouillonblokje
400 g verse tortellini met kaasvulling (of andere vulling)
50 g parmezaanschilfers


Snijd de venkel, de aubergine en de tomaten in blokjes en versnipper de ui.

Verhit een beetje olijfolie in een diepe pan en fruit de ui hierin glazig.
Voeg dan de venkel en aubergine toe en roerbak ongeveer 2 minuten.

Voeg de tomaten, 150 ml water en 1/2 bouillonblokje toe. Kook zo'n 15 minuten zonder deksel op laag vuur.

Trek de naaldjes/blaadjes van de kruidentakjes en snijd of knip ze fijn. Voeg toe aan de saus en kruid met nog een beetje peper.

Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking in licht gezouten water.
Giet af en meng de tortellini door de ratatouille.


Bestrooi het geheel met de parmezaanschilfers en ... geniet!

(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts