Gevulde omelet met gerookte zalm en groenten
Deze omelet is ideaal bij dit warme weer: je staat niet lang in de keuken en de smaak is heerlijk verfrissend!
Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)
1 kleine rode ui
75 g verse jonge spinazie
300 g kerstomaten
3 eetlepels balsamicoazijn
zout en peper
snuifje suiker
2 eetlepels olijfolie
8 eieren
100 ml melk
8 plakjes gerookte zalm
Pel de ui en snijd ze in dunne partjes.
Halveer de tomaatjes in de lengte.
Roer de azijn, zout, peper en een snuifje suiker door elkaar.
Meng de kerstomaatjes, de ui en de spinazie door deze vinaigrette.
Kluts de eieren met de melk, zout en peper.
75 g verse jonge spinazie
300 g kerstomaten
3 eetlepels balsamicoazijn
zout en peper
snuifje suiker
2 eetlepels olijfolie
8 eieren
100 ml melk
8 plakjes gerookte zalm
Pel de ui en snijd ze in dunne partjes.
Halveer de tomaatjes in de lengte.
Roer de azijn, zout, peper en een snuifje suiker door elkaar.
Meng de kerstomaatjes, de ui en de spinazie door deze vinaigrette.
Kluts de eieren met de melk, zout en peper.
Verhit een scheut olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie) in een pan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur. Schenk hier 1/4 van het eimengsel in en laat zo'n 5 minuten stollen met het deksel op de pan.
Neem de omelet uit de pan en houd warm.
Bak op dezelfde manier nog 3 omeletten.
Beleg de omeletten met de groenten en de zalm en klap ze dicht.
Smakelijk!
(recept uit Koken & Genieten)
Reacties
Een reactie posten