Aardbei-kokostiramisu (zonder alcohol)
Naast deze heerlijk mangotiramisu, maakte ik afgelopen week ook deze versie met aardbei en kokos. De dag zelf was hij al lekker, maar wat werd hij fantastisch lekker de dag nadien. Echt een aanrader, net zoals die met mango!
Dit heb je nodig:
(voor 4 à 6 porties)
40 g kokosrasp
125 g witte suiker
75 ml espresso
100 g boudoirs
50 g witte chocolade
250 g kwark (= plattekaas, verse kaas)
250 g mascarpone
4 g vanillesuiker
1 eetlepel citroensap
500 g aardbeien
100 ml slagroom (vetgehalte 30%)
Rooster de kokosrasp goudbruin in een pan zonder vetstof en laat afkoelen.
Meng de espresso met de suiker en laat afkoelen.
Rasp de chocolade fijn en meng met de kwark, de mascarpone, de vanillesuiker, het citroensap en 2/3 van de kokosrasp.
Was de aardbeien en snijd de helft ervan in blokjes. Spatel ze door het kwark-mascarponemengsel.
Klop de slagroom stijf en spatel die er ook voorzichtig door.
Leg 1/2 van de boudoirs op de bodem van een (kleine) schaal en verdeel 1/2 van de espresso erover.
Schep 1/2 van het kwark-mascarponemengsel erover.
Maak nu een nieuwe laag met boudoirs + espresso en kwark-mascarpone.
Snijd de rest van de aardbeien in plakjes en verdeel die over de tiramisu.
Verdeel tenslotte de rest van de kokosrasp erover.
Zet minstens 2 uur (liefst langer) in de koelkast. Smakelijk!
(recept uit Koken & Genieten)
Reacties
Een reactie posten